Een kunstwerk kiezen; waar let je op?

Kunst van Jenny Art

Jouw interieur kan wel wat extra's gebruiken. Iets meer creativiteit wat betreft decoratie en simpelweg iets meer persoonlijkheid zou jouw leefruimte goed doen.


Een handgemaakt kunstwerk van mij is dan net iets voor jou! Kunst is namelijk al lang niet meer enkel voorbehouden aan galerijen en musea; het toevoegen van kunstobjecten aan je huis is een manier om je ruimtes op een creatieve manier te 'pimpen' en je persoonlijkheid en unieke stijl te uiten. Of je nu een liefhebber bent van zwart-wit schilderijen, olieverf kunst of aquarel, er is voor elk interieur en voor elke smaak iets te vinden. Maar hoe weet je nou welk kunstwerk bij jou past?

1. Ontdek jouw smaak wat kunst betreft

Voordat je voor een bepaald kunstwerk kiest, is het belangrijk om je eigen stijl te ontdekken. Ben je meer geïnteresseerd in abstracte kunst of juist in realistische werken? Houd je van levendige kleuren of ga je liever voor subtiele tinten? Door je persoonlijke voorkeuren te analyseren, kun je kunstwerken kiezen die echt bij jou en je interieur passen. Een eenvoudige manier om dit te doen is door te testen! Bekijk kunst online, ga eens naar een galerie en noteer wat jou aanspreekt. Leen eens een object van een kunstuitleen, of bekijk online wat je juist wel en niet mooi vindt.

2. Kies de ideale ruimte voor het kunstwerk

Denk na over de ruimte(s) in je huis waar je kunst wilt ophangen. Misschien wil je een statement piece boven de bank in de woonkamer hangen, een galerijwand creëren in de gang, of een muurschildering laten maken op een prominente plek in de hal. Door de juiste ruimtes te kiezen, komt de kunst echt tot zijn recht en wordt het een fantastisch onderdeel van je interieur!

Ook leuk om te lezen:

3. Durf te kiezen voor kunst!

Durf te experimenteren met verschillende kunstvormen en stijlen om een eclectische en 'andere' sfeer te creëren. Combineer bijvoorbeeld een romantisch schilderij met een industriële lijst en een retro muurschildering met moderne accessoires voor een interessante mix van texturen en vormen. Het mixen en matchen van kunstwerken geeft je interieur karakter en persoonlijkheid. En dat wil je!

4. Kunst en licht

Vergeet niet om rekening te houden met licht en ruimte bij het plaatsen van kunst in huis. Goed geplaatste verlichting kan een kunstwerk echt laten stralen en de aandacht trekken. Daarnaast is het belangrijk om voldoende ruimte rondom het kunstwerk vrij te laten, zodat het de aandacht krijgt die het verdient en niet overweldigd wordt door andere decoratieve elementen. Je investeert immers in je kunstwerk, dan wil je ook dat deze zo goed mogelijk tot hun recht komen.

5. Bescherming van jouw kunstwerk(en)

Zodra je dat prachtige schilderij in huis hebt, is het belangrijk om het goed te onderhouden en te beschermen. Regelmatig stof afnemen en voorzichtig reinigen met de juiste materialen helpt de levensduur van je kunstwerken te verlengen. Daarnaast is het verstandig om kunstwerken te beschermen tegen direct zonlicht en extreme temperaturen om verkleuring en beschadiging te voorkomen. Wil je hier meer info over? Neem dan vooral contact op voor specifieke tips!

Laat een kunstwerk op maat maken

Weet jij wat jouw stijl is? Heb jij voor ogen wat jij graag aan jouw muur wilt zien? Laten we dan vooral kennismaken!

Door kunst op een doordachte manier in je huis te integreren, creëer je een unieke en inspirerende leefruimte. Doordat ik in jouw opdracht werk, wordt jouw kunst een weerspiegeling van jouw smaak en persoonlijkheid. Het ideale cadeau aan jezelf! (of aan een ander natuurlijk). Weet jij al wat jouw kunststijl is?


Wat vond jij van dit artikel?

Er gaat veel aandacht en tijd zitten in mijn blogs, ik probeer alle artikelen zo te schrijven dat deze informatief en fijn te lezen zijn voor jou. Leuk als je me laat weten wat je van dit artikel vindt d.m.v. een reactie en/of rating!

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.